diploma forest therapy guide
Happy to call myself a Forest therapy guide

Wat een reis heb ik gemaakt het afgelopen jaar. Dwars door de pandemic volgde ik samen met een mooie internationale groep gelijkgestemden de opleiding tot Forest Therapy Guide bij de ANFT. Ik ben net terug uit Portugal, en wat is het toch heerlijk om hele dagen buiten te zijn en me te laten leiden door de natuur. Het nationale park van Sintra liet me nieuwe plekken zien, en herinnerde me meer dan eens hoe fijn het is om echt te ervaren dat de natuur steunt. Signalen geeft die precies op het juiste moment komen. Vogels, vlinders, spinnen, geuren, regen, kou. Alles. En de oceaan, wow wat is die daar krachtig en energiek. We waren in parken, in het bos, bij een klooster en bij de oceaan. En onze uitvalsbasis was een verborgen parel, midden in Sintra, waar ook yoga gegeven wordt, en mensen zich kunnen terugtrekken van alle prikkels die er ook altijd zijn. Sintra is magisch, intens en ik kan wel zeggen, mijn tweede thuis. Hier, in Eindhoven kan ik nog meer wortelen, en voel ik zo, dat het goed is, dat ik niet weer op zoek hoef naar een volgende woonplek. En dat wortelen is belangrijk, omdat ik eigenlijk mijn hele leven wel op zoek ben geweest naar een plek waar ik kon zijn, kon rusten en dus ook kon wortelen. Op de een of andere manier had ik wortelen altijd geassocieerd met ‘er niet meer toe doen’ of nog sterker, uitgerangeerd zijn. Nu weet ik hoe belangrijk mijn fundament is. Het is een plek in mij en om mij heen waar ik thuis ben, mij ben en waar ik altijd naar terug kan keren. In mijn werk als schrijver, met veel deadlines en snel schakelen, kan ik dat fundament nog wel eens kwijtraken. Raak ik zo in mijn hoofd, dat ik vergeet dat ik nog veel meer ben dan dat.

Herkenbaar?

Daarom wil ik graag mensen die een druk leven hebben, die heel veel willen en kunnen, ook die andere kant laten ervaren. Die kant van het vertragen, het krijgen van heldere inzichten juist omdat je even niet in je hoofd zit, en de verfrissende kijk op het leven, of op jezelf, of op projecten die forest bathing je kan geven. Het is echt en en voor mij. De deadlines en het bos. Het schrijven en het mijmeren. De stad en de natuur. En weet je, in en vlakbij onze stad Eindhoven zijn zoveel mooie plekken waar je kunt bosbaden. In Nuenen bijvoorbeeld, maar ook in het Schuttersbos, aan de zuidkant van Eindhoven. Of middenin de stad op het VDMA terrein waar een verborgen groene parel van Eindhoven aan het ontstaan is. Elke eerste vrijdag van de maand kun je een heerlijk bosbad ervaren in de buurt van Eindhoven. Het is een drie uur durende wandeling waarvan je onwijs zult genieten. En we starten om 9 uur en sluiten af met een theeceremonie. Meld je aan via Eventbrite
Tot ziens!

XXX
Linde
Back2nature

Reacties zijn gesloten.