Diep ontspannen met EcoNIDRA en Yin yoga

Je agenda zit bomvol. Je hoofd maakt overuren. Hoog tijd voor een verkwikkende yogasessie die je systeem reset en je met nieuwe ogen en een uitgerust lijf laat kijken naar je leven. Het is belangrijk en heerlijk om tijd voor jezelf te nemen.

Een EcoNIDRA/Yin yoga les van 75 minuten geeft diepe ontspanning en helpt je met afstand te nemen van alles waar je je zorgen over maakt of waar je even geen antwoord op hebt. Als je vastzit in een ritme, baan of leven dat eigenlijk niet meer bij je past. Als je ervoor kiest om tijd te nemen voor jezelf en om uit te rusten, kan dat een diep gevoel van thuiskomen opleveren waar je stapje voor stapje alle spanning kunt loslaten. Uit je hoofd, terug in je lijf. Voelen hoe het met je is, voelen wat helemaal niets doen eigenlijk is. Ervaar een EcoNIDRA yogales met mij en herontdek je balans, creativiteit en geluk.

Wat is EcoNIDRA yoga?

EcoNIDRA is een variant van Yoga Nidra (slaapyoga). Het is een gestructureerde en geleide practice die je meeneemt op een drievoudige reis. Een reis door je zintuigen, een reis door je lichaam en een reis door de natuur. In een EcoNIDRA yoga sessie verbind je je opnieuw met jezelf, met de natuur en met anderen. In deze vorm van yoga is er maar een houding en dat is de savasana (liggende houding op je rug). Je maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk en luistert naar mijn stem. Je kunt in een staat komen tussen slapen en wakker zijn. En daar kan je lichaam zich compleet resetten. Veel mensen zeggen na afloop dat ze het besef van tijd kwijt zijn en dat ze het gevoel hebben dat ze een nachtje hebben geslapen.

Ben je toe aan meer rust? Wil je je lichaam, geest en emoties ontspannen en een nieuwe realiteit creëren? Kiezen voor een leven waarin het normaal is dat je ontspant en even niets doet en wil je voelen hoe transformerend dat kan zijn? Ervaar het gratis in deze EcoNIDRA yoga sessie met Linde.

Hoe heb ik EcoNIDRA ontdekt?

In een zeer chaotische en uitdagende periode van mijn leven ontdekte ik hoe weinig rust en ontspanning ik eigenlijk op een dag had. Ik was meestal met verschillende (schrijf) opdrachten en projecten tegelijk bezig en stond letterlijk 24/7 aan. Dat was mijn manier van leven en werken, mijn default modus. Ik wilde altijd nog meer leren, nog meer doen en dook in bijna elke workshop die mijn pad kruiste. Ik had absoluut geen tijd om stil te zitten en uit te rusten. Deze manier van leven eindigde in een chronische darmziekte en een gevoel van falen, niet capabel genoeg zijn en onwaardigheid. Toen moest ik wel stoppen met de manier waarop ik leefde, workaholic of niet. Ik kon niets meer. Ik was verdrietig, had overal pijn in mijn lijf en mijn zelfvertrouwen was compleet verdwenen.

Ik ontdekte stap voor stap hoe belangrijk mindful eten voor mij was, ik bedoel gewoon eten en niet tegelijkertijd mijn e-mail checken, voorstellen schrijven, social media checken enzovoort. Stap voor stap kwam mijn lichaam tot rust en mijn geest ook. 

Ik begon EcoNIDRA regelmatig te beoefenen, creëerde meer ruimte in mijn agenda en ging naar het bos om te vertragen en op te laden. Zonder agenda, zonder verwachtingen en mijn telefoon op stil. En geloof me, dit was, en is nog steeds niet makkelijk voor mij. Maar elke dag word ik er een beetje beter in, mijn spijsvertering verbetert en de pijn in mijn lijf is nagenoeg verdwenen.

Ik geloof in deze fijne vorm van yoga en vind het fantastisch om les te geven. De practise te delen met mensen die ook op zoek zijn naar meer evenwicht en rust in hun leven zodat ze daardoor gelukkiger kunnen zijn. Die hun kostbare tijd geven aan momenten van diepe ontspanning.

Ik nodig je heel graag uit om een EcoNIDRA yogales bij me te volgen. Je bent van harte welkom in mijn studio Yin met Lin op Strijp-S in Eindhoven. Philitelaan 59. Heb je behoefte aan 1 op 1 begeleiding, dan kan ik een les op maat voor je maken. Ik geef namelijk ook privé yogales in mijn studio, bij jou thuis, op de universiteit en bij bedrijven. Wil je een hele dag ontspannen? Ik geef retreats onder andere op een heerlijke plek in Nuenen. Bekijk de brochure en neem contact op als je daar meer over wilt weten.

*Ik geef iedere week les bij yogastudio Licht op yoga op donderdag van 20.30 – 21.45 uur. Check het lesrooster voor de data en boek je les via hen.

NB. Wil je weten hoe mijn stem klinkt? Een klein voorproefje van een EcoNIDRA yogales? Luister dan naar dit audiofragment.

ontspan, voel, heel…