Diep ontspannen met EcoNIDRA yoga

Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen als je in een periode van onzekerheid, uitputting of verdriet zit, of gewoon een te drukke agenda hebt.

Een EcoNIDRA yoga les van 45 minuten kan je helpen te ontspannen en afstand te nemen als je je gevangen voelt in de ratrace van de dag of chaos ervaart. Als je ervoor kiest om tijd te nemen voor jezelf en om uit te rusten, kan dat een diep gevoel van thuiskomen opleveren waar je stapje voor stapje alle spanning kunt laten gaan. Ervaar een EcoNIDRA yogales met mij en herontdek je balans, creativiteit en geluk. Ervaar hoe belangrijk rusten en helemaal niets doen eigenlijk is.  

Wat is EcoNIDRA yoga?

EcoNIDRA is een gestructureerde en geleide practice die je meeneemt op een drievoudige reis. Een reis door je zintuigen, een reis door je lichaam en een reis door de geluiden van de aarde. Je gaat liggen in de savasana positie en maakt het jezelf zo comfortabel mogelijk. 

De rust en ontspanning zullen je goed doen, het is zo goed voor onze gezondheid en welzijn.

Hoe heb ik EcoNIDRA ontdekt?

In een zeer chaotische en uitdagende periode van mijn leven ontdekte ik hoe belangrijk rust en gewoon in het moment zijn voor mij was, en nog steeds is. Ik was meestal met verschillende (schrijf) opdrachten en projecten bezig en stond letterlijk 24/7 in de aan stand. Dit was gewoon heel normaal voor mij. Als ondernemer, als iemand met een positieve mindset en als pionier in die 25 jaar van mijn ondernemerschap. Dit was gewoon mijn ritme en mijn manier van ondernemer zijn. Ik wilde altijd meer leren, meer doen en dook in bijna elke workshop die mijn pad kruiste en had absoluut geen tijd om stil te zitten en uit te rusten. Deze manier van leven eindigde in een chronische darmziekte en een gevoel van gefaald hebben en onwaardig voelen.

Ik ontdekte stap voor stap hoe belangrijk mindful eten voor mij was, ik bedoel gewoon eten en niet tegelijkertijd mijn e-mail checken, voorstellen schrijven, social media checken enzovoort. Stap voor stap kwam mijn dikke darm tot rust en mijn lichaam en geest ook. 

Ik begon EcoNIDRA regelmatig te beoefenen, creƫerde meer ruimte in mijn agenda en ging naar buiten naar het bos om gewoon te vertragen en daar in de natuur op te laden. Zonder agenda, mijn telefoon op stil en zonder verwachtingen. En geloof me, dit was en is nog steeds niet zo gemakkelijk voor mij. Maar elke dag word ik er een beetje beter in en mijn spijsvertering verbetert en de pijn in mijn dikke darm is nagenoeg verdwenen.

Nu ben ik zelf een EcoNIDRA yogaleraar en in maart 2022 heb ik mijn diploma gekregen.
Ik geloof in deze fijne vorm van yoga en vind het fantastisch om les te geven. De practise te delen met mensen die ook op zoek zijn naar meer evenwicht en meer rust in hun leven zodat ze daardoor gelukkiger kunnen zijn. 

Ik nodig je heel graag uit om een EcoNIDRA yogales bij me te volgen. Je bent van harte welkom, in person en online en hoop met heel mijn hart dat je het net zo heerlijk vindt als ik!