Wonderbaarlijk hoe snel en bijzonder Linde ‘plaatjes’ zag toen ik haar mijn verhaal vertelde. ‘Plaatjes’ die ze openhartig met me deelde en waar ze op doorvroeg. Er ontstond in no time een diepe, intense verbinding tussen ons waardoor ik mijn kwetsbaarheid durfde te tonen. Linde ‘las’ mijn gezicht en benoemde heel eerlijk welke veranderingen ze aan en in mij zag. Ook gaf ze praktische tips die mij echt gaan helpen, in het hier en nu. Diezelfde avond ontving ik mijn verhaal, door Linde geschreven, in mijn mailbox. Zo persoonlijk, zo raak en met verrassende wendingen, inzichten en doordenkers. Ik was ontroerd, heb het verhaal uitgeprint en in mijn dagboek geplakt zodat ik het kan teruglezen wanneer ik maar wil. En ik voel, diep vanbinnen, dat ik Lindes versie van mijn levensverhaal ooit ga gebruiken in het boek dat ik wil schrijven. “Jij hebt een gave, wat ben jij een prachtvrouw” zei ik dan ook tegen haar bij ons afscheid. Mijn dank is groot. 

– Marije van den Boven kamp

Als een onderwerp heftig en confronterend is mogen de loskomende emoties er ook zijn. Linde werkt zorgvuldig en met passie en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ze heeft me laten zien dat alle emoties er mogen zijn bij het vertellen van mijn verhaal. 

– Nina Blom

Wat ik mooi vind aan het werken met Linde is dat ze de diepere laag weet te pakken en mij tot de essentie brengt van mijn verhaal. Ze laat de vragen ontstaan in het moment en dat geeft ruimte aan wat verteld kan worden. De manier waarop ze kijkt, aanwijzingen geeft, werkt en alles verwerkt, geeft ruimte aan de verhalen die aan de oppervlakte of juist wat meer verstopt zijn. Linde kan luisteren. En daarmee bedoel ik echt luisteren.

– Shanti Silos

Ik vond het een feestje om zo met jou te mogen bosbaden. De aandacht, de liefde voor de natuur, je prachtige stem, de uitnodigende heldere uitnodigingen, de verrassingsuitnodiging die zo precies bij me paste (met de vraag wat de natuur me te vertellen had), en ook nog de bijzondere cadeautjes. Het was gewoon allemaal super fijn. De zon op mijn gezicht. De wind door mijn haar. Voetjes op de grond. Gewoon fijn. En dan ook nog zo’n prachtige afsluitend thee-dank-ritueel. Alles was zo goed verzorgd dat ik me volledig kon overgeven aan de flow van het moment en de natuur. 

Waar ik in het begin nog wat wiebelig stond op de plek, voelde ik me helemaal thuis aan het einde van de sessie. Nu – een dag later en bezig geweest in een totaal niet natuurrijke omgeving – voel ik hoe fijn het was om zo in mijn lijf en in mezelf gezakt te zijn. Ik verlang er nu alweer naar terug :-). 

De tijd vloog ook om. En tegelijkertijd doet de tijd volgens mij ook echt z’n werk. Door zo’n ‘lange’ tijd zo aandachtig in de natuur te zijn, zak je echt goed in jezelf. Ik voelde me verbonden met mijn essentie en de dankbaarheid die ik in de ochtend al voelde, werd alleen maar versterkt en aangewakkerd. Als een blij en vervuld mens ben ik naar huis gereden. Dank je wel voor deze prachtige ochtend Linde. 

– Sandra Korse

Ik zou iedereen die nieuwsgierig is naar het effect van forest therapy aanraden om een bosbadsessie met Linde te doen. Begeleid door haar kalme, rustgevende stem en het verkennen van de uitnodigingen om te voelen en nog dieper te voelen, gaf het me een gevoel van sereniteit en dankbaarheid dat me nog lang na de wandeling bijbleef. Linde wist hoe ze intuïtief aan kon sluiten bij waar ik was tijdens de wandeling. Het was een complete en zeer persoonlijke reis van zowel herstel als spel. 

– Sidsel Solmer Eriksen

Linde is een gevoelige, intuïtieve, zachte en prachtige gids.  Ik ben nog steeds verbaasd over hoe ik deze bosbad ervaring kon hebben met haar in Nederland en ik in Canada.  Ik voelde me zo verbonden met haar, met de natuur om me heen, en met mezelf.  Ik ging de ervaring in met het gevoel dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat en ik kwam er blij en veel lichter uit.  Dank je wel Linde voor je zachtheid, je tijd, en de kans om op een nieuwe manier in het bos te zijn! 

– Lisa Nackan