Mijn oog valt op een stuk op LinkedIn. Geschreven door een succesvolle vrouw die veel voor de buurt en de natuur betekent. Die met haar organisatie groeit als een speer, omarmd wordt door haar visionaire blik en om haar acties. Elke dag opnieuw en opnieuw en opnieuw. In mijn hoofd hoor ik een liedje van Doe Maar. Geschreven en uitgebracht in hun hoogtij dagen. Omring, omarmd en aanbeden door veel fans straalden zij iedere keer weer op dat podium van succes. En zo goed neergezet als een soort van tegenvraag. Inderdaad: ‘Is dit alles?’

Ik zucht, want in de zich steeds meer openende wereld, waar alles weer mogelijk lijkt te zijn. Waar de cafeetjes bomvol zijn, maar personeel mist. Waar alle festivals uitverkocht zijn en dansen aan zee niet meer verboden is. Waar de winkels weer goede zaken doen, en de snelweg opnieuw vol file staat. Is dit echt alles?

Door het geven van EcoNIDRA yoga en in het volgen van yoga in de studio, leer ik steeds meer echt te voelen wat mijn lijf op dat moment nodig heeft. Wil het spicy power of de kracht van vertragen ervaren? Wil het vertragen of versnellen? En dat is best een uitdaging. Ik ben zo gewend om de power op te zoeken, krachttraining te doen en mezelf uit te dagen en nog net iets meer kilo’s aan de fitness toestellen toe te voegen. En dat is echt niet altijd wat mijn lijf echt nodig heeft. Juist als er al zoveel prikkels zijn, als de deadlines zich opstapelen, het 2 voor 12 lijkt te zijn, is vertraging, of even niets doen, beter. Dat weet ik, maar alles in mij gaat toch gewoon verder. In het spoor dat ik al zolang heb gevolgd, omdat ik het denk te kennen. Omdat het vertrouwd is. Ik moet er echt mijn best voor doen om dat patroon te doorbreken. Mezelf toestaan dat leegte en ruimte om mij heen beter is. Ik weet het, en toch. Oef!

We hebben het allebei nodig, yin én yang. Want alles is in beweging en beïnvloedt elkaar. Kijk maar naar het ritme van de dag en de seizoenen. Kijk maar naar de natuur. Die uitbundige bloemen, die grote geuren, de bladeren in alle kleuren groen nu in de lente en straks in de zomer. Zij zijn er omdat de herfst en de winter er zijn. Omdat ze rust hebben gehad om daarna weer te kunnen stralen en groeien. Het is een oneindig proces, een tintune cirkel om de balans in de natuur en in ons lichaam te behouden. Maar de lente, de zomer en de vruchten van de herfst worden blijkbaar meer geloond dan de stilte en de rust van de winter.

Is dat dan alles? Misschien wel. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Voor waar je bent in je leven, wat je wenst, waar je blij van wordt en wat je echt echt wilt. En, tja dat zijn dan weer grote vragen, waar je misschien diep vanbinnen wel de antwoorden op weet, maar waar je niet aan toekomt, juist in de waan van de dag.

Hoe zou het dan zijn, als je in verbinding met het leven, de rust en de diepte mag opzoeken? Een dag voor jezelf kiest, waarbij je kunt ervaren welke lessen je mag ontvangen van de natuur? Waar je geen overuren in je hoofd maakt en de tijd stil lijkt te staan. En alles zich precies zo laat zien zoals het is. Een dag buiten de tijd van de klok. Een dag voor jou. Op een prachtige plek, omringd door de natuur, samen met anderen. Om daar vol te ervaren wat je innerlijke wijsheid je wil zeggen. Want als je succesvol wilt blijven, heb je manifestatiekracht en ruimte voor jezelf nodig. En als je gelukkig wilt zijn ook.

Je bent van harte welkom op die dag voor jezelf. Op 21 juni in Nuenen. Op die dag voel, schrijf en ervaar je jezelf en de natuur 100%. Heerlijk he. Ik kijk er zo naar uit om je te ontmoeten!

XXX
Reacties zijn gesloten.