grassen

De grassen ritselen, een voorzichtige boterbloem laat zijn frisse gele kleuren zien, een korenbloem in de verte en wat verderop gulzig groeiende tarwe. Het is mooi in de Genneperparken, met die jaarlijkse volle veldboeketten akkers. Het rood van de klaproos ontbreekt op deze foto, en de kamille ook, het is immers zoeken naar de mooiste afbeeldingen, en dat betekent ook kiezen, wat laat ik zien en wat even niet. Grappig genoeg voel ik mezelf af en toe zo’n veldboeket, met alle verschillende disciplines en projecten waar ik met hart en ziel aan werk. Ok, toegegeven, het ene ligt wat dichter bij mijn hart dan het andere, maar ik zie mezelf steeds vaker schrijven over die diepe dankbaarheid die ik voel bij alles wat ik ben en wat ik doe. Alles komt bij elkaar: het schrijven, in de natuur zijn, yoga, ja-zeggen en het organiseren van evenementen. En de ene keer laat ik foto’s zien van een huwelijksceremonie onder de wereldboom, en de andere keer toon ik mijn trotse gevoel als content creator in een groot project voor een betere en gezondere wereld. Deel ik mijn grote smiles omdat ik mijn diploma en buttons als Forest bathing guide heb verdiend of mijn stem mag laten klinken in een EcoNIDRA yogales. Juist die enorme afwisseling doet me goed en houdt me actief en in flow. Maar na een hele dag achter een computer en in een ruimte waar geen raam open kan, snak ik wel naar de natuur en de geuren, kleuren en andere vormen dan die van mijn 16:9 beeldscherm.

Wat mij na zo’n dag binnen werken helpt is wandelen, in een mega rustige cadans. Zodat ik de grond onder mijn voeten heel goed kan voelen, en me bewust word van de geluiden, anders dan die van mijn mobiele telefoon of het geluid van de airco. Ik kijk naar de wolken, naar de takken van de bomen, naar het bewegen van de grassen in de wind, of het tempo van een naaktslak op het fietspad. Diep ademhalen en minutenlang stil zitten op een bankje helpt ook. Gewoon wat mijmeren. Terug naar een rustiger tempo na een dag hard werken, rennen, besluiten nemen en acties stopzetten, is broodnodig. Voor mijn mind en mijn lijf. Gelukkig weet ik hoe dat werkt en wat voor mij werkt. Het is het vinden van de balans van actie en rust, van yin en yang, van balans in het leven. En die balans die gun ik jou ook. Daarom heb ik de retreat CreĆ«ren met de seizoenen samengesteld. Met bosbaden, EcoNIDRA yoga, schrijven en tijd voor ontspanning en lekker eten. Je loopt je eigen pad in gezelschap van gelijkgestemden op een heerlijke plek, middenin de natuur. Ieder seizoen een dag voor jezelf, dat is toch een heerlijk vooruitzicht? De eerste dag is 21 juni, de data daarna zijn 21 september, 21 december en 21 maart 2023.

PS Een dag meedoen kan natuurlijk ook, zie het als een proeverij van activiteiten die je goed zullen doen.

(Maak) tijd voor jezelf en geniet met Back2nature

XXX

Comments are closed.